Піскоструменева очистка кованих виробів

Компанія Гравіт–Україна проводить піскоструменеву очистку кованих виробів із подальшим забезпеченням антикорозійного захисту у вигляді холодного цинкування або ґрунтування із використанням фарбам німецької фірми WS Plast. Ми виконуємо роботи як з виїздом до замовника, так і на власних виробничих потужностях, на яких розміщено цех для очистки металу та фарбувальна камера. Роботи по піскоструменевій очистці виконуються за допомогою сучасного обладнання фірм Compair (Великобританія) та Contracor (Німеччина).

 

Фарбування здійснюється сучасним безповітряним методом (що володіє рядом переваг у порівнянні з повітряним способом) за допомогою обладнання фірми GRACO (США). Процес відбувається наступним чином: фарба наноситься під високим (до 230 атм) тиском, що дає змогу нанести її на всі ділянки поверхні, враховуючи важкодоступні місця. При даному методі показник перенесення фарби досягає майже 90%. Для прикладу, під час використання традиційного способу нанесення за допомогою фарбопульта («пульверизатора») - максимальний показник перенесення становить 60% при максимальному тиску 8 атм. Окрім того, безповітряний метод дозволяє пофарбувати великі (до 800 м2 за зміну) площі за короткий період часу при вищій якості та необхідній товщині нанесення.


Порівняльна характеристика методів фарбування поверхні – переваги та недоліки


Колись інструментами для фарбування будь-якої поверхні служили кисті та валики, які сьогодні застосовуються лише у поодиноких випадках побутових ремонтних робіт. Сучасні методи фарбування, особливо, коли йдеться про об’єкти промислового призначення, пройшли повну автоматизацію та здійснюються за допомогою спеціального обладнання. Основних способів фарбування є два:


• повітряне розпилення;
• безповітряне розпилення.

1. Повітряне розпилення є найбільш поширеним методом, під час якого розпилювання фарби відбувається за рахунок повітряної енергії, що вводиться в рідину. І хоча на цей метод фарбування припадає найбільша частка в системі фарбування, він має деякі недоліки: щоб отримати високу якість покриття необхідно використовувати лакофарбові матеріали низької в’язкості. Повітряне розпилення також передбачає утворення хмари з фарби поблизу поверхні, що покривається ЛФМ. Існує спеціальна система повітряного розпилення HVLP (High Volume Low Pressure), при якій тиск повітря обмежується для підвищення стабільності подачі фарби.


2. Безповітряне розпилення. Технологія даного методу заснована на подачі фарби під високим тиском, від 200 атм і вище, через маленький отвір сопла. Під дією високого гідравлічного тиску фарба на великій швидкості витісняється назовні через сопло еліптичної форми. Безповітряний метод є високопродуктивним способом фарбування, що характеризується високим коефіцієнтом масо-переносу під час розпилення фарби. На відміну від неконтрольованої хмари з фарби, що утворюється при роботі пневматичного фарборозпилювача, при використанні безповітряного метода хмарка розпилення ЛФМ чітко окреслена і майже не утворює фарбувального туману. Безповітряне розпилення ідеально підходить для великомасштабного і капітального будівництва, а також комерційних та промислових робіт. Коефіцієнт перенесення ЛФМ досягає 60%. Однак такий спосіб є неефективним для фарбування дрібних деталей, адже через сопло розпилювача витрачається порівняно велика кількість фарби, а також при частій зміні кольору або розпиленні малої кількості ЛФМ.

Якість та швидкість послуг компанії Гравіт–Україна вже оцінили багато відомих фірм та підприємств західного регіону України, про що свідчать позитивні відгуки на нашому веб-сайті. Фото та відео робіт можна переглянути за цим посиланням.