Очистка, захист та реставрація деревини

Як нам відомо, дерево - найбільш екологічно чистий матеріал для побудови будинку,  який поєднує в собі як гарну текстуру, так і приємний для очей колір. Але з плином часу та при незадовільних умовах експлуатації деревина втрачає свій колір, стає темною, на її поверхні з'являються тріщини, а подекуди і вибоїни від механічних пошкоджень. На деревину також впливають різні види паразитичних мікроорганізмів: жуки-червиці, спори цвілі і грибку, деревної синяви. Дані біологічні пошкодження  не проходять безслідно, тому на дереві залишаються непривабливі синювато-чорні плями, а також пошкодження  у вигляді виїмок - як результат життєдіяльності шкідливих комах.

Сліди біологічних уражень можуть бути присутніми навіть на свіжо-зроблених дерев’яних елементах, особливо за умови їх неправильного зберігання та сушки деревини.

А деревина, що експлуатується на протязі кількох десятків років, особливо в умовах постійних атмосферних впливів, взагалі зазвичай покрита рясними плямами цвілі і грибка. Крім того, в результаті тривалого впливу атмосфери деревина сильно темніє. Видалити поразки і потемніння деревини допоможе піскоструменева (піскоструйна) очистка. Вона не тільки очистить деревину від забруднень, але і надасть її автентичного вигляду старовини. Після піскоструйної очистки (після захисту та імпрегнації) можна відновити колір дерева або перефарбувати при бажанні у темні або світлі тони.

Для захисту деревини від поразок цвіллю, грибком, деревною синявою існують спеціальні деревозахисні засоби та імпрегнати.

Для знищення шкідливих комах і личинок, а також для запобігання зараженню дерев'яних поверхонь і конструкцій використовують біоцидні засоби.

У процесі піскоструменевої (піскоструйної) очистки стін видаляються грибки, цвіль і інші нашарування з поверхні дерева. Піскоструйна очистка сприяє кращому засвоєнню деревом захисних антисептичних засобів і є неперевершеною основою під покриття фарбами, лаками або бейцами. Відчищені поверхні стають красивими з точки зору естетики, повною мірою проявляючи текстуру деревини. Навіть старе та запліснявіле дерево важко відрізнити від свіжого зрубу, в ньому оживає первозданна краса. Після очистки зрубу за допомогою піскострую, з поверхні  зникає синява, потемніння і наліт бруду - все, що псує естетичний вигляд дерев'яного будинку і призводить до подальшого псування і хвороби деревини.

Після того як піскоструменева (піскоструйна) очистка зрубу або дерев’яного елементу буде закінчена, потрібно обробити поверхню дерев'яних стін різними захисними засобами, які зможуть забезпечити деревині біологічний захист від впливу зовнішніх факторів. Після піскоструйної очистки не варто затягувати час з фарбуванням або лакуванням, адже під впливом вологи волокна можуть знову набрати вологу та почорніти.

ТОВ «Гравіт Україна» («Gravit Ukraine») пропонує роботи з піскоструменевої (піскоструйної) очистки, фарбування та імпрегнації дерев’яних будинків, церков та дерев’яних елементів. Дана технологія забезпечує високу якість очистки без ушкодження деревини та високій швидкості робіт. Роботи виконуються за допомогою високотехнологічного обладнання фірм COMPAIR (Німеччина) та  Contracor (Німеччина).  Ми також проводимо імпрегнацію (захист) очищених споруд високоякісними деревозахисними пропитками фірм Remmers та Marshall. На усі види запропонованих робіт надається гарантія. Запрошуємо до співпраці церковні громади та власників дерев”яних будинків.

Ціни на роботи, а також їх швидкість Вас приємно здивують.