Холодне цинкування

Покриття цинком є найкращим на теперішній час захистом металевих поверхонь від корозії. При чому даний захист є дієвим практично в усіх середовищах. Нанесення цинкового покриття на метал можливо кількома способами: зануренням в розплав цинку (гаряче цинкування), відновленнямцинку з електролітів (гальванічне цинкування), плазмовим і порошковим нанесенням, а також нанесенням на поверхню металу спеціальних фарб, таких як WS Plast Zink M 6005, виробництва німецького концерну «Weigel + Schmidt Lackchemie GmbH» з вмістом у сухому залишку до 96% чистого цинкув покритті. Останній спосіб одержав назву "холодного цинкування".

Гаряче цинкування є високоенергозатратне, обмежено розмірами ємностей для занурення та прив’язане до місця його виробництва, гальванічне -представляє серйозну загрозу для екології, а порошкове - можливо тільки в спеціальних камерах, і тому малопродуктивними, тому саме застосуванняхолодного цинкування дає можливість вирішувати проблему корозії одночасно і дешево, і якісно, і безпечно для навколишнього середовища.
На відміну від гарячих і гальванічних цинкових покриттів, холоднооцинковані вироби мають підвищену корозійну стійкість, легко піддаються фарбуванню та механічній деформації, ремонтопригодні і допускають зварювання. Для прикладу у США, загальний обсяг випуску матеріалів для холодного цинкування перевищує 100 тис. т. на рік, а випуск оцинкованого таким способом металопрокату - кілька мільйонів тонн на рік.
Єдиним недоліком цинкових покриттів, отриманих методом холодного цинкування, від гарячеоцинкованих і гальванічних, є відсутність характерного металевого блиску, що, однак, легко компенсується високою сумісністю практично з усіма видами лакофарбових матеріалів.
Нанесення складу для холодного цинкування WS Plast Zink M 6005 на металоконструкції для захисту від корозії можливо і без дорогої підготовки поверхні, - достатньо лише знежирити метал розчинником. Однак якщо мова йде про вироби з металу, які в подальшому будуть піддаватись значним атмосферним навантаженням, то підготовка поверхні, в такому випадку, повинна включати в себе піскоструменеву (піскоструйну) очистку, яка крім самої очистки металу надає його поверхні додаткову шорсткість. Покриття, що виходять в результаті нанесення складу для холодного цинкування WS Plast Zink M 6005 на поверхню, піддану піскоструменевій (піскоструйні) очистці (обробці), володіє твердістю і зносостійкістю навіть вищою ніж гарячеоцинковані покриття.
ТОВ «Гравіт Україна» надає послуги по очистці та нанесенню холодного цинкування на металопрокат і металеві конструкції, що дозволяє споживачам металу в більшості випадків повністю відмовитися від дорогих послуг з гарячого і гальванічного цинкування.
Наша технологія нанесення цинкового покриття включає в себе піскоструменеву (піскоструйнуочистку (обробку) до ступеня Sa 3 (до "білого металу" відповідно до стандарту ISO 12944-4) і створення шорсткості поверхні Rz 80 мкм, з наступним нанесенням складу для холодного цинкуванняметодом безповітряного розпилення, що дозволяє отримувати матові цинкові покриття не тільки з відмінною корозійною стійкістю, але і з прекрасними механічними властивостями: високою твердістю і стійкістю до стирання.
Ціни на роботи, а також їх швидкість - Вас приємно здивують.
   Компанія «Гравіт Україна» - це висока якість при розумних цінах.